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Section 302.4 2001 Pt 2 Title 24 (CBC) states that "For required separation 
of specific uses in Group I, Division 1 hospitals and nursing homes, see 
Table 3-C. See also Section 504.6.1." Most hospitals have a large 
administrative wing within the hospital building. The administrative area is 
a "B" Occupancy Classification and is clearly required to be separated 
from the I 1.1 Occupancy Use by a 2 hr. Occupancy Separation Fire Wall.  
  
Does Table 3C apply within the "B" Occupancy portion of a hospital 
building?  
 
For example would a 110 s.f. storage room be required to be separated 
from the rest of the office space by a 1 hr. Occupancy Separation.   Since 
the reference to Table 3C is not found in Section 308 CBC (I Occupancies) 
this requirement can be interpreted to include any portion of the "hospital" 
building including the "B" occupancy portions. 
 
No.  Table 3-C applies to Group I 1.1 portions of the building only.  Since the 
Group B is already separated from the Group I 1.1 by a two hroccupancy 
separation, Table 3-C does not apply.    
 
 

mailto:cqa@sonic.net

	California State Fire Marshal 
	CODE INTERPRETATION 


