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A formal request for an interpretation of the provisions of Title 24, Part 2, 
Volume 1, 2007 California Building Code, Chapter 9, section 903.2.1.2 and 
section 903.2.2.1. 
 

1. Is the intent of section 903.2.1.2 of the 2007 CBC to require fire 
sprinklers on detached, unenclosed shade structures, constructed of 
noncombustible materials and included as part of the modernization 
of an existing school campus.(?) 

2. Is the intent of section 903.2.2.1 of the 2007 CBC to require fire 
sprinklers on detached, unenclosed shade structures constructed on 
noncombustible materials and included as part of a new school 
campus. (?) 

 
No. Sections 903.2.1.2 or 903.2.2.1 are not intended to require that automatic fire 
sprinkler systems be provided to protect detached, unenclosed shade structures 
used only for students. However, to qualify for this sprinkler exception, these 
structures must be constructed of noncombustible materials and may not be 
used to store or house combustible items. 
 


