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The October 23, 2008 emergency supplement to the 2007 California Building 
Code includes several changes to Sections 1011.6 and 1011.7.  
 
1. Both Sections 1011.6 and 1011.7 now have notes that state: “..this 
amendment applies to all newly constructed buildings or structures subject to this 
section for which a building permit is issued [or construction commenced ..] on or 
after January 1, 1989. 
 
 Does this note mean that the amended provisions of Sections 1011.6 and 
1011.7 are retroactively applicable to buildings constructed after January 1, 
1989? 
 
No. Amendments to 1011.6 & 1011.7 were not meant to be retroactive. 
 
2. Section 1011.6 now requires floor level exit signs in select areas of Groups A, I 
and Group R Div 1 hotels. 
 
Section 1011.7 now states “When exit signs are required by Chapter 10, in 
addition to approved floor-level exit signs, approved path marking shall be 
installed…. In all interior rated exit corridors of unsprinklered Group A and 
Groups R-1 and R-2 occupancies”   
 



Does this mean that that Group I corridors without smoke barriers need low level 
exit signs but do not need pathway marking? 
 
Yes 
 
Does this mean that Group R-2 (condos, apts, dorms, etc) occupancies now 
need pathway marking but do not need low level exit signs? 
 
Yes. R-2 occupancies need pathway markings and are not required to have 
low level exit signs. 
 
 
Note: Please refer to the 2008 Code Interpretation #08-027 Floor Level Exit Signs 
and Pathway marking. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 


