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The Ventura County Fire Department is requesting an interpretation of CBC 
Section 1003.7, exception: “Elevators used as an accessible means of egress in 
accordance with Section 1007.4”. Our questions are: 
 
Is an elevator provided for accessible means of egress under exception to 
Section 1003.7 allowed to be considered as meeting the required number of exits 
for all occupants of a building, including non-disabled? 
 
No. The accessible elevator is in addition to the required means of egress.   
 
 
If an elevator can be used for the required number of exits for all occupants, what 
is the measurement for determining the size of the area of refuge required under 
1007.4 and 1007.6? 
 
N/A  
 


