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Question 1: Given those Certified Unified Program Agencies (CUPAs) 
without fire code authority, should jurisdictions that come across aboveground 
tanks that do not meet or have questionable product compatibility or 
integrity, refer to their respective local fire code official? 

 
Answer 1: Yes. 

 
 

Question 2: Per the 2013 California Fire Code (CFC) Section 5706 Special 
Operations, does the code require aboveground tanks at farms to be listed for 
Class I, II, or III A/B flammable or combustible liquids? 

 
Answer 2: Yes. Tanks need to be listed to an approved standard as described in 
2012 edition of NFPA 30 when it exceeds 1,100 gallons (or 10,000 gallons for 
temporary use).  The 2013 California Fire Code Section 5706.2.4 exempts tanks 
1,100 gallons or less from the listing requirements when specific conditions are 
met.  

 
 
Question 3:  Does the CFC require the listed aboveground tanks at farms to 
meet protected tank requirements (UL2085)? 

 
Answer 3: No, when they meet the requirements of 5706.2 
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