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CODE INTERPRETATION 
 

Date Issued 06-17-02 Interpretation # 02-012 

Topic Spray Booth Heaters 

Code Section(s) §4502.10.2.2, California Fire Code (1998) 

Requested by Gary Leinweber, Fire Marshal 

Mountain View Fire Department 

1000 Villa St 

Mountain View, CA 94041-1295 

 

1. Is a portable infrared heater that is moved in and out of a spray booth required to have 
interlocks? 

No.  However, portable infrared drying apparatus must not be used in booths or 
rooms while spraying operations are in progress. 

 

2. Does Section 4502.10.2.2.5 only apply to drying apparatus that is integral to the spray 
booth itself? 

 Yes.  This section only applies to drying apparatus that is integral to the spray 
booth or room.  Section 4502.2.2.6 addresses requirements for portable infrared 
apparatus.  

 


