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Code Background & Question=2001 California Building Code (Chapter 6 
Types of Construction).  

Section 601.4 Structural Frame.   

"The structural frame shall be considered to be the columns and the 
girders, beams, trusses and spandrels having direct connections to the 
columns and bracing members designed to carry gravity loads." 

We ascertain this to mean that only (columns, girders, beams, trusses and 
spandrels) are part of the structural frame.  The mention of the columns 
and bracing members mentioned after "direct connection" refers to these 
members as only to be part of the structural frame (IF) they are designed to 
carry gravity loads.  Bracing that is designed to carry (seismic or wind 
loads) are not part of the "Structural Frame". 

In Section 603 Type II Buildings, reference 603.3.1.  Exterior walls and all 
structural members shall comply with the requirements specified in section 
503 and table 5A (and the fire resistive provisions set forth in Table 6-A. 

Using the previous description of (Structural Frame) we ascertain that 
bracing not designed to carry gravity loads is not part of the Structural 
Frame and therefore would not fall under the requirement of fireproofing 
shown under "Structural Frame" in Table 6A. 



No.  Lateral force bracing in the exterior wall or in the interior of the building is not 
considered to be part of the structural frame where the bracing serves no other 
purpose but to resist the lateral loads.  In this case, lateral load bracing in the 
exterior walls would be protected in accordance with Tables 5-A and 6-A by the 
exterior nonbearing walls.  In the case of the secondary members in the floor and 
roof assemblies, the protection required would be protected the same as required 
in Table 6-A by the floor or roof assemblies. 
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