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CODE INTERPRETATION

Date Issued

May 16, 2007

Interpretation #

06-070

Topic

Height and Area Increases for E-2 Occupancies

Code Section(s)

Table 5-B

Requested by

Larry G. Williams
Fire Prevention Supervisor
Fire Prevention Bureau

Ventura County Fire Department

165 Durley Ave.
Camarillo, CA 93010

For a building limited to a single story per Table 5-B, can the multi-story
area increase under 504.2 be allowed when fire sprinklers are provided for
a story increase under 506? i.e.,: 2 story E-2 occupancy, Type V-N with fire
sprinklers (for 506 story increase). Is the total allowable area 2 stories @
9100 or 18,200 sq ft?

Yes. Per Table 5-B, a Group E-2 occupancy Type VN is limited to one story and
9,100 ft>. By using Section 506, the height may be increased by one story so
that the total allowable area would then be 18,200 ft?.
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