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Is a Residential Care Facility licensed for 6 or fewer clients prior to January 
1, 2008 required to meet the 2007 California Building Code if the client 
capacity is changed to increase the number of non-ambulatory or 
bedridden beds? 
 
Yes. The following statements apply to your question and clarify the intent of 
Section 111.5.1, 2007 CBC as it relates to residential care facilities housing six or 
less clients. 
 
 

1. All existing facilities can remain under the 2001 CBC as long as there are 
no changes to their license relative to non-ambulatory or bedridden. 

2. All existing facilities adding non-ambulatory and/or bedridden shall meet 
the requirements of the 2007 California Building Code. 

 
Note: Effective as to date of issuance above 
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