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Section 575.4(a) (1) states   "Every 6 years 
stored pressure dry chemical and dry powder fire extinguishers that 
require a 12 year hydrostatic test shall be discharged, emptied and 
subjected to the applicable maintenance procedures as specified by the 
manufacturer's requirements." In reviewing the owners or maintenance 
manuals of the following manufacturers, Ansul, Amerex, Badger, Buckeye, 
Flag and Kidde it sates that maintenance shall be performed as specified in 
NFPA10 or in some cases that NFPA10 is incorporated into their individual 
manual.  NFPA 10 2007 edition now states in 4.4.1  “Dry Chemical stored 
pressure extinguishers manufactured prior to October 
1984 shall be removed from service at the next 6-year maintenance interval 
or the next hydro test interval, whichever comes first”  
  
Question: 
Are the Dry Chemical stored pressure extinguishers manufactured prior to 
October 1984 of any of manufacturers who require service as specified in 
NFPA10 to be removed from service as mandated in NFPA10 2007 4.4.1? 
 
The California State Fire Marshal’s Office does not adopt NFPA 10, therefore the 
requirements for removing dry chemical stored pressure extinguishers 
manufactured prior to October 1984 does not apply in California.  
 
However, CCR Title 19 Section 575 Servicing, General states: servicing which 
includes maintenance, recharging and hydrostatic testing shall be done in 
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accordance with the appropriate manufacturer’s service manual(s) and the 
requirements of this chapter.   
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