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Requesting a code interpretation of 2007 CBC, Jan. 1, 2009 Supplement, 
704A.2 Attic Ventilation, Section 704A.2.1. 
 
We understand the code states:  “ all roof and attic vents shall resist the 
intrusion of flame and embers into the attic area of the structure, or shall 
be protected by corrosion-resistant, noncombustible wire mesh with 
openings 1/8”  minimum to ¼” maximum or its equivalent. Further section 
704A.2.2-Eave or cornice vents states….there shall be no vents in the 
eaves or cornices.” 
 
Question: “Will a corrugated plastic, roof top, under-shingle attic vent 
(such as a continuous roof top ridge vent or a continuous roof top under-
shingle intake vent) that is protected with a metal, corrosion-resistant, non-
combustible wire mesh having 1/8” (3.1mm) openings installed at the attic 
opening comply for use as an approved attic vent product according to 
section 704A.2.1 of the 2007 California Building Code?” 
 
Answer:  Yes.  The code only states that the vent itself must be protected by the 
specified wire mesh.  The code as written does not state that the entire vent be 
constructed of non-combustible material. 
 


