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Conducting a Back Flush of the Fire Department Connection (FDC) 
California Code of Regulations Title 19/NFPA 25, 2006 California Edition 

 
 
Question.  NFPA 25, 2006 California Edition Section 12.7.4 requires the FDC back flush to be 
conducted at “full flow”.  What does full flow mean? 
 
Answer:  All valves that control the water supply to the FDC back flush must be open 
completely.  Also refer to Annex Section A.12.7.4 for additional information regarding FDC 
backflushing procedures. 
 
 
 
If you have further questions, please contact Supervising Deputy State Fire Marshal James 
Parsegian at james.parsegian@fire.ca.gov or (916) 445-8415. 
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